Heb je hulp nodig?

Wij staan voor je klaar!

Veelgestelde vragen

De box is geschikt voor alle paarden ongeacht het ras. Daarnaast kunnen zowel paarden die geen arbeid verrichten als paarden die middelmatige arbeid verrichten ermee uit de voeten. Dus ook al rijd je elke dag in de bak of buiten: de voeding is toereikend.

Train je intensief met je paard en ben je toch geïnteresseerd, neem dan contact op. Waarschijnlijk kunnen we dan het recept zo aanpassen dat we ook jouw paard kunnen voorzien van top kwaliteit voeding.

Houd 2 weken overstaptijd aan als minimale periode. De spijsvertering heeft even tijd nodig om over te schakelen naar het nieuwe dieet.*

Meng in het begin de oude en nieuwe voeding naar verhouding met elkaar. Voer elke dag steeds een beetje meer van de nieuwe voeding en laat steeds meer van de oude voeding weg. Tot je na 2 weken helemaal over bent op de nieuwe voeding.

* Dit geldt met name voor een overstap van een granenrijk dieet naar een graanloos dieet. At je paard al voornamelijk plantaardig, dan kun je sneller omschakelen.

Het beste is om deze aan ons te melden zodat we kunnen kijken of er geen contra-indicaties kunnen ontstaan tussen de eventuele bijgesloten kruiden en de medicatie/supplementen.

De meeste supplementen kunnen samen met de producten uit de box gegeven blijven worden. Maar in veel gevallen zal blijken dat het (op den duur) niet meer nodig is om deze bij te geven. De producten uit de box bevatten alle essentiële vitaminen en mineralen.

Wil je beginnen met de box, maar twijfel je omdat je paard specifieke klachten heeft, neem dan contact met ons op. Samen kijken we of de box geschikt is voor jouw paard.

Afgestemd op de informatie die wij hebben gekregen van jou over je paard, in combinatie met de seizoenen, stellen wij een menu samen. Hierbij kijken we goed naar de natuurlijke behoeften en de weersomstandigheden.

Dat is heel simpel:

  • Het hele jaar door (met de seizoenen mee) voeding op maat gemaakt.
  • Enkel gemaakt met de hoogste haalbare kwaliteit grondstoffen.
  • Voordelig geprijsd.
  • Gratis thuisbezorgd.
  • Elke maand opzegbaar of te pauzeren.
  • Uitstekende persoonlijke service.

Kortom, heel veel voordelen, dus waar wacht je nog op? Meld je paard aan en probeer het uit!

Het komt eigenlijk bijna nooit voor dat onze voeding wordt afgewezen, maar sommige paarden zijn heel kieskeurig. In de eerste week kan het gebeuren dat het voer wat vreemd is en dat je paard even moet wennen. Mix het oude voer in deze fase nog even met de nieuwe voeding. Meestal zien we dat de twijfel na een paar maaltijden weg is en de paarden het met smaak opeten.

Mocht jouw paard de smaak echt niet te pakken krijgen, neem dan contact met ons op.

Wij adviseren de voeding droog en vorstvrij te bewaren.

Er zal iedere maand een formulier in de box worden meegeleverd waarop staat wat je voert, waarom je het voert en hoeveel je er van moet geven. Hierop staat ook vermeld hoe je het product moet bewaren tijdens het voeren.

Het kan verschillen hoeveel je per dag voert iedere maand. Het is afhankelijk van de producten die er in de desbetreffende maand in de box zitten.

Elke maand zit er een formulier bij waarop staat hoeveel je moet voeren van elk product.

In principe maakt het niet uit of je het verdeelt over 1 of 2 porties per dag. Beide is mogelijk.

De voeding wordt samengesteld op basis van de informatie die jij ons geeft over jouw paard, in combinatie met de seizoenen.

Wij zullen iedere maand het dieet zorgvuldig samenstellen en het in één box gemakkelijk bij jou thuisbezorgen.

Als je inlogt in je account kan je het abonnement stopzetten of pauzeren. Stopzetten voor de volgende maand kan tot 2 dagen voor de nieuwe levering.

Om de bezorgdatum te veranderen kun je een e-mail naar ons sturen. Dit kan tot 2 dagen vóór de nieuwe levering. Als het pakket al onderweg is, kun je met je track & trace code van GLS zelf de aflevering aanpassen.

De nieuwe box wordt standaard elke maand op de originele bestel dag verzonden. Tenzij we via de email anders overeen zijn gekomen.

Kruidenmixen zoals de Hoestkruiden of de Ademloos kunnen ondersteunend werken bij luchtwegklachten. Wanneer je paard erg benauwd is kun je eventueel ter aanvulling een paar druppels pepermuntolie op de borst en bovenop (dus niet in) de neusvleugels doen. Klik hier om ons blog over luchtwegklachten te lezen!

De kruidenmix ‘Wormvrij’ is een kuur van 10 dagen ter ondersteuning bij het voorkomen van worminfecties. Het zorgt voor een stabiele darmflora die de lichaamseigen afweer van uw paard versterkt tegen wormen. Dit wordt bereikt door plantaardige stoffen die een omgeving creëren waarin wormen zich niet comfortabel voelen. 

De wormvrij kruidenmix is geen wormenbestrijdingsmiddel. Raadpleeg altijd je dierenarts bij verdenking of vaststelling van een wormenbesmetting.

Darm OK No.1 is een kuur van 21 dagen ter versterking van de natuurlijke darmfunctie bij diarree en waterige ontlasting. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een darmprotocol. Heb je interesse? Neem dan contact op via het contactformulier of info@purehorse.nl. 

Bij een periode van stress kun je je paard Bachbloesem complex- SOS korrels geven. De korrels zorgen ervoor dat je paard ontspant en werkt ondersteunend door de stress te verminderen. Ook de Anti-Stress mix helpt het paard bij rusteloosheid, stress, gebrek aan concentratie of angst. Het hoge aandeel magnesium in anijs en zwarte komijn heeft een kalmerend effect.  

Endoprotect kan als ondersteunend product worden ingezet om een gezonde balans te behouden bij het voeren van voordroog, kuil of slechte kwaliteit hooi. Vooral wanneer je op een stal staat waar je geen invloed hebt op de kwaliteit van het ruwvoer is dit product aan te raden.  

De Ga weg jeuk kruidenmix is een kuur van 16 dagen bij ondersteuning van eczeem en jeukklachten. Wanneer de jeukklachten vermoedelijk vanuit de organen komen kun je contact met ons opnemen voor een passend advies. 

MSM kan veel ondersteuning bieden bij paarden die last hebben van de gewrichten. Het ondersteund de pezen, banden, bindweefsel en kraakbeen. Ook draagt het bij aan het behouden van de elasticiteit van het bindweefsel en kraakbeen en heeft een positief effect op het bewegingsapparaat.   

Lees hier het blog over MSM!

De aloë vera gels (86% en 99%) zijn bijzonder geschikt voor paarden met huidproblemen. Denk hierbij aan een schrale huid in de kootholte, zonnebrand en insectenbeten. De gel helpt de huid herstellen en geeft directe verlichting. Het werkt ook jeuk stillend. Ook hebben we extra virgin kokosolie. Dit kan ondersteunend helpen bij een droge huid, om de huid wat soepeler te maken.  

Paarden die gevoelig zijn voor suikers/insulineresistent zijn hebben een ander soort dieet nodig dan paarden die dat niet zijn. Onze producten bevatten geen toegevoegde suikers en zijn dan ook veilig om te geven aan insuline resistente/suikergevoelige paarden.  

De Activate horn growth oil is ondersteunend bij het verbeteren van de hoefgroei. Ook de hoefgroei stimulerende balsem kan bijdragen aan het groeiproces van de hoeven.  

Wanneer je paard last heeft van rotstraal, schimmels of bacteriën kunnen de producten: essential bactifongic, frog hygiene balsem of de cleansing hoof care oil gebruiken. Deze producten hebben speciaal geselecteerde ingrediënten die de kwaliteit van de hoef waarborgen. 

Voor paarden die hoefbevangen zijn of dat snel worden, raden we aan om de HoofCool forte te geven. Dit is ontwikkeld voor de paarden die problemen hebben met het hoefmetabolisme (denk aan hoefbevangenheid). Dit supplement is met name bedoelt als ondersteuning en ter acute verlichting van pijnklachten. Daarom is het erg goed in te zetten bij paarden die ineens slechter lopen door pijn. 

Het is ook geschikt voor paarden met chronische hoefbevangenheid (in lagere dosis). 

In onze losse luzerne zitten veel eiwitten die helpen ter ondersteuning van de spieropbouw. Veel paarden vinden dit lekker en eten het graag. Let wel op dat wanneer je paard last heeft van maagzweren je dit beter niet kan geven, de stengels kunnen net te ruw zijn voor een gevoelige maag. Geef in plaats van de luzerne dan bijvoorbeeld spirulina poeder.  

Paarden eten vaak zand wanneer ze een tekort hebben aan vitamines en mineralen. Vaak graven ze een stuk af, omdat onder het losse zand mineralen te vinden zijn. Deze tekorten kun je aanvullen door het gebruik van het mineralenbuffet of losse supplementen. De mineraal puur P is een mineralen-vitaminen balancer die deze tekorten aanvult.  

Beantwoordt bovenstaande info je vragen niet?

Neem dan gerust contact met ons op!

Telefoon

0654967768

E-mail

info@purehorse.nl

Facebook

Purehorsewebshop

Instagram

purehorse.webshop