Pure Horse is er voor paardenliefhebber die alleen het allerbeste voor zijn paard wil. 

“Waarom zou je paarden beter maken

als je er ook voor kan zorgen dat ze niet ziek worden!”

Paarden hebben miljoenen jaren evolutie achter de rug en pas de laatste decennia hebben ze te maken met ons huidige voedingsmanagement.

Een paar decennia is in termen van evolutie niets…

De genen van het paard zijn nog helemaal niet uitgerust voor deze ommezwaai. Geen wonder dat de gezondheid van vele paarden deze snelle omschakeling niet aan kan.

Wij willen een belangrijke rol spelen voor de gezondheid van alle paarden in Nederland.

Enerzijds doen we dat door onze abonnementen. Hiermee kunnen we elke maand een op maat gemaakte dieet (passend bij de natuurlijke behoeften en de seizoenen) bieden.

Anderzijds verstrekken we zoveel mogelijk gratis informatie over de natuurlijke behoeften van paarden. Zo kan iedere paardenliefhebber zelf meer leren en daardoor geschiktere keuzes maken.

 

Hoe ontstond Pure Horse?

Het begon allemaal bij één paard. Een heel speciaal paard, genaamd Paddy….

Paddy

1Paddy is een Tinker merrie, met complexe gezondheidsproblemen. Vanaf haar 14e levensjaar bleef ze kwakkelen. Haar verteringsstelsel leek niet optimaal te werken. Ze had vaak last van gas, pijn in haar buik, brokkelhoeven, veel last van jeuk en mijten. Tijdens het rijden was ze vaak sloom. Ook was ze vaak “niet thuis”, ze maakte weinig contact en deed alles heel braaf. TE braaf! Op slechte dagen, sjokte ze met hangend hoofd mee, totaal zonder interesse voor andere paarden en de buitenwereld.

Jarenlang zijn we langs allerlei dierenartsen en natuurgenezers gegaan. Poedertjes hier, smeerseltjes daar, helaas bracht niets een blijvende oplossing. De oorzaak werd namelijk niet aangepakt: haar basisvoeding was niet passend waardoor ze telkens terug viel.

In diezelfde tijd trof ik een voedingsspecialist, met veel kennis van natuurlijke paardenvoeding, Michaela van Terra Pura. Ze benadrukte me over te gaan op BIO oervoeding en haar darmen en nieren te ondersteunen met kruiden. Tegelijkertijd ontstond het contact met Ron van Bio-Ron en hij leerde ons alles over het belang van kwalitatief ruwvoer en bodemkwaliteit. Hierdoor veranderde het gehele voedingspatroon van Paddy in één klap van kwantiteit naar kwaliteit.

En dat werkte! In enkele weken tijd zag ik haar opknappen. Haar vacht werd weer zijdezacht, haar hoeven zo sterk als steen en haar humeur veel vrolijker. Langzaam kwam de ECHTE Paddy naar boven. Eentje die ook de energie had om te spelen, te rennen en contact te maken. 

Ik besloot, dat ik dit alle paarden wilde meegeven!

Al vanaf heel jongs af aan wist ik dat paarden altijd een belangrijke rol in mijn leven zouden spelen. Vanaf mijn 8e jaar was ik niet meer weg te slaan bij mijn Shetlander Ischa en dit is altijd zo gebleven. En eindelijk na jaren van opleiding (paardenhouderij), werken als instructrice en allround medewerker op diverse stallen vond ik mijn echte passie.

Paardenvoeding die de natuurlijke behoefte vervult.

Achteraf gezien zat het er altijd al in. Ik kom uit een echte horecafamilie; voeding was altijd al onderwerp van gesprek thuis. Ook kreeg ik op mijn 21e, direct na de opleiding Paardenhouderij, de ziekte van Lyme, waarbij voeding een heel belangrijk thema was.

Tegen het einde van mijn eigen revalidatie werd Paddy heel erg ziek. En zoals gezegd, viel toen alles op zijn plek en ben ik me 100% gaan specialiseren op paardenvoeding. Inmiddels zijn weer heel wat jaren verder en heb ik al vele paarden mogen ondersteunen bij het hervinden of behouden van hun vitaliteit en gezondheid.

Ik bied alleen voeding aan waar geen enkel compromis voor is gemaakt. Topkwaliteit, het neusje van de zalm, het beste van het beste. Want de gezondheid van je paard is het grootste goed.

Pure Horse zet de gezondheid & het welzijn van jouw paard voorop!

Met gezonde groetjes,

Jantine & Paddy