Dit middel is volmondig MULTI task te noemen! De toepassingen zijn ontzettend divers en de werking is zeer krachtig. Omdat we alle producten ook zelf uitproberen, kunnen we met 100% zekerheid zeggen, dat de werking je versteld doet staan. Lees hier meer over onze ervaring.

Maar wat is het?

Multi taks is een vloeistof dat positieve effectieve micro organisme (ook wel EM genoemd) ondersteunen. Maar wat zijn Micro-organisme? Dit zijn bacteriën, schimmels en gisten. En die vind je eigenlijk overal terug. In voeding, in de stal, op je handen, in de darmen van je paard, in de grond van je weiland, en zo voorts. Je kan het zo gek nog niet bedenken!

Deze micro organisme kan je onderverdelen in drie groepen. Positieve, negatieve en neutrale organisme.  Het over grote gedeelte is neutraal. Of eigenlijk zijn ze zowel positief als negatief tegelijk. Het zijn de omstandigheden waarin deze neutrale organisme zich in bevinden, wat maakt of ze zich positief of negatief ontwikkelen.

Het klinkt wellicht nog een beetje theoretisch, maar eigenlijk hebben we allemaal dagelijks te maken met positieve micro organisme. Om een beeld te geven van bekende positieve organismen. Het zijn bijvoorbeeld de gisten in je brood of wijn. Of de schimmels in de (schimmel)kaas, of de bifida bacteriën in de darm.

Negatieve organisme zijn er ook. Er zijn tal van bacteriën waar een paard ziek van kan worden. Of denk aan de schimmel infecties die de huid kunnen aantasten. Ook kunnen negatieve organisme zorgen voor een minder goed bodem klimaat in de weide.

Door het microbiële milieu in een positieve balans te houden of brengen, krijgen de negatieve reacties geen kans. Daarom is het zo waardevol om multi task te gebruiken voor sommige situaties.

Samenstelling multi-task

 • Gevitaliseerd water
 • Micro-organismen *
 • Rietsuiker melasse* Brandnetel*, kummel* lijnzaad* aronia* leeuwentand* kiemen* salie* duivelsklauw* mierikswortel*  en gember*  *= biologisch

Tijdens de fermentatie dient de melasse als starter om de micro-organismen te activeren waarna ze vervolgens de kruiden gaan fermenteren.

Toepassingen Multi Task:

 • Schoonmaak: Gehele stal, inclusief ramen/waterbakken en bodem.
 • Dieren:
  • Uitwendig gebruik voor huid/haar/hoeven.
  • Inwendig gebruik voor verbetering darmklimaat (in het drinkwater).
 • Weide: Ter ondersteuning van de humus laag en groei van het gras.
 • Composthoop: Ter ondersteuning van het composteer proces.

 

Stal:

Regelmatig met een verdunning van 20 ml per liter water de totale stal benevelen inclusief de wanden, muren, ramen en het plafond. Ook andere vertrekken, kasten etc. regelmatig licht benevelen.

Neem gerust ook de voer en drinkbakken mee.

Reduceert tevens de hoeveelheid stof op stal. Het hooi mag ook licht beneveld worden.

Voor de behandeling van het stalbed zelf (zie eco-stal) is de verdunning  50 a 100 ml per liter water.
1 dopje van de liter fles = 10 ml

Iedere stal, omgeving kent plekken die een negatieve tendens hebben. Afvoerputjes, douche plaatsen, stalbodems zonder goede buffer c.q. goede bodembedekking zijn de plekken waar negatieve reacties zich altijd zullen ontwikkelen. Bij al deze situaties is het zinvol om regelmatig de Multi-Task te vernevelen. Stem de verdunning af op de ernst van de plek, overdoseren is niet mogelijk.
Verzorging dieren:

Het micro-organismen milieu op het dier zelf (huid, haar, hoeven) heeft profijt van de Multi-Task als we deze 1 a 2 keer in de week met verdunde mulkti-task vernevelen of ermee af te sponzen. Ook effectief bij schimmels infecties in huid en hoeven.

Verminderd tevens de aantrekkkingkracht voor vliegen / mugjes e.d.

Verdunning 10 a 20 ml per liter water.

Voor witte vacht delen maximaal 10 ml per liter water gebruiken.

 

Drinkwater:

Voor door het drinkwater voeg 10 ml multi-task per 10 liter water toe.

 

Weide:

Multi-Task verbeterd de bodemvruchtbaarheid doormiddel van migratie van de juiste micro-organismen die een bodem van degeneratie naar regeneratie doen transformeren.
Bijvoorbeeld bij het omschakelen naar een biologisch management zonder gebruik van kunst en drijfmest en / of bij te sterk belaste / verzuurde bodems.

Een tip voor mensen die een weiland huren en waar verplicht gier over uit word gereden. Gebruik de multi task om het effect van de gier te neutraliseren. Hierdoor kan je toch veilig je paard laten grazen en de land eigenaar ziet het vaak als positief initiatief als je zelf ook meehelpt aan de gezondheid van de bodem.
Dosering 5 liter per hectare verdunnen met een praktische hoeveelheid water en dit verdelen over een weide die iets vochtig is.
Zeker de eerste 2 jaar liefst 5 x per jaar herhalen, in de maanden dat de groei in het gras zit.
Als er gelijktijdig een kringloop management wordt toegepast van zelf compost maken met o.a multi task kan in de jaren daarna de weide behandeling gehalveerd worden tot 0 als de bodem weer op eigen kracht de iste micro-organismen populatie op peil kan houden.
Bij een goed toegepast biolgisch bodemmanagement wordt dit punt bereikt in 3 a 5 jaar afhankelijk van het uitgangspunt.
Composteren:

De bacteriën, gisten en schimmels in Multi-Task faciliteren een goede  en snelle omzetting oftewel fermentatie in de composthoop.
Door simpelweg de multi-task regelmatig over de hoop vernevelen ondersteun je dit proces.

Verdunning 50 a 100 ml per liter water.

 

Schoonmaak:

Vrijwel alle soorten schoonmaak werkzaamheden kunnen met Multi-Task worden gedaan.
Ook voor materialen als dekens, zadeldekjes, borstels en getuig.

Voor hardnekkig vuil is aan te raden de Multi-Task in te laten weken en op een later tijdstip schoon te maken. De micro-organismen weken dan het vuil los van het oppervlak waarna schoonmaak veel gemakkelijker zal gaan.
Met Multi-Task schoongemaakte materialen blijken daarna ook minder snel vuil aan te trekken!

Koper en andere oxiderende metalen b.v. op tuig laten zich na een badje van pure Multi-Task heel makkelijk schoonmaken en gaan weer glimmen.

Verdunningen van puur (voor anti-oxidatie van metaal) tot 50ml per liter water voor algemene schoonmaak.

Ook enthousiast geworden over multi task? Kijk dan hier voor prijzen. We hebben het product op voorraad, dus snel besteld = snel geleverd.

De waardering van www.purehorse.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1816 reviews.