We testen alle producten die we verkopen ook zelf uit. Multi task is een van de producten die met kop en schouder uit steekt qua werkzaamheid. Hieronder onze eigen ervaring met multi task:

Verloop

Omdat er een aantal kale plekken in de weide ontstonden hebben we deze behandeld met multi task. De verdunning was vrij minimaal. Ongeveer 50 ml op 10 liter water. Ook de hoeveelheid dat we op de plekken spoten en de frequentie van het spuiten was laag. Met de tank van 10 liter zijn ongeveer 20 tot 25 kale plekken (verspreid over 2 hectare) 1 maal bespoten. Dit gebeurde in de late herfst.

In het begin was er niet zoveel te zien. De paarden hebben nog eventjes op het land mogen grazen, maar aan het begin van de winter hebben ze er niet meer op gestaan. In het voorjaar werden de bespoten plekken langzaam zichtbaar.

Mooi om te zien was, dat de spuitafdruk zeer duidelijk was. Het was geen toeval dat die plekken er meer groei ontstond. Het was zeer goed te zien, dat de rede dat het gras op die plekken beter groeide kwam door het spuiten van de multi task.

Gesterkt door dit resultaat was de keus snel gemaakt. We vulde de spuit tank en gingen opnieuw aan de slag. Deze keer spoten we de gehele weide. Ongeveer 4 liter over 2 hectare (dit is nog steeds minder dan de aanbevolen hoeveelheid). Het gevolg was een zeer goed groeiende weide, die in vergelijking met de aangrenzende weilanden, waar ongeveer het zelfde weide beleid werd gehouden, het beter deed.

geheel bespoten weide met multi task

Langzaam werd steeds meer duidelijk hoeveel het weiland profiteerde van deze fijne behandeling. De eerder bespoten plekken bleven continu beter groeien dan het gedeelte wat later bespoten was.

Nog iets later in het seizoen begonnen paardenbloemen en andere soorten op te komen. Nog steeds duidelijk verschil te zien tussen de ooit kale plekken en rest van het land.

En het eind resultaat was een zeer goed gevulde weide, met een grote diversiteit aan grassen.

De paarden waren happy en wij ook!

Ook enthousiast geworden over multi task? Kijk dan hier voor prijzen. We hebben het product op voorraad, dus snel besteld = snel geleverd.

De waardering van www.purehorse.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1817 reviews.