Wat is zijn essentiële oliën voor paarden?

Aromatische planten zijn uitgerust met stoffen die ze inzetten als er gevaar dreigt of zichzelf moeten herstellen. Deze stoffen noemen wij, nadat ze uit de plant gewonnen zijn, een essentiële olie. Essentiële oliën kunnen zich bevinden in de zaden, bladeren, bloemen, stelen, wortels of bast van planten, bloemen of bomen. De kracht van een essentiële olie is zeer sterk, wel vijftig tot zeventig keer krachtiger dan kruiden.

De inhoudsstoffen van de essentiële olie kunnen ook mens en dier ondersteunen.  We kunnen hiermee namelijk invloed uitoefenen op het immuunsysteem en de herstelcapaciteiten.

Voor paarden is de toepassing van essentiële oliën heel erg fijn. Het grootste voordeel is, dat deze natuurlijke oliën een alternatief bieden tegen het gebruik van synthetische middelen. Door voor natuurlijke middelen te kiezen om de problemen op te lossen, houdt je het lijf schoon en sterk. Hierdoor werk je aan een goede gezondheid op de korte en lange termijn.

Hoe word een essentiële olie gewonnen?

De essentiële olie word uit de plant of delen van de plant via destillatie of persing gewonnen. Wat belangrijk is in de proces, is dat dit op het juiste moment plaats vind. Dit bepaald namelijk in sterke mate de kwaliteit van de olie. Elke plant heeft zijn eigen tijdstip (jaargetij en uur van de dag) waarin het oogsten en verwerken gebeuren moet. Dit komt heel precies!

Daarnaast is het belangrijk dat de plant groeit op de plek waarop het oorspronkelijk vandaan komt. Hier floreert de plant het meeste en levert hierdoor het beste eind product. Hieronder zie je een kaartje waar alle grondstoffen groeien en verwerkt worden.Therapeutische kwaliteit

Pure Horse maakt uitsluitend gebruik van 100% pure, natuurlijke oliën van zeer hoge kwaliteit. Naast dat de oliën zuiver zijn, dragen ze ook positief bij aan de gehele keten van zowel makers als gebruikers.

Onze olie is gecertificeerd en word op 5 verschillende methodes getest op de zuiverheid. Meer lezen over het keurmerk & zuiverheid van de olie: kijk hier.Toepassingen van de oliën

(A) Aromatisch aanbieden kan door middel van het vernevelen in de stal of een druppel boven de neusvleugels aanbrengen. Je kan ook een druppel op je hand aanbrengen en vervolgens het paard aan je handen laten ruiken.

(T) Op de huid wil zeggen dat je het op de vacht of op de huid smeert. Zo kan je de olie direct op een probleem gebied aanbrengen (bijv bij mok, rotstraal of jeuk) en nooit in een open wond natuurlijk. De essentiële olie word ook heel goed via de haren van de vacht opgenomen. Je kan dus ook een druppel verdelen over de puntjes van de oren of boven de neusvleugels. Sommige oliën dienen verdunt te worden, zeker wanneer je ze gebruikt op gevoelige of dunne huid.

(I) Inwendig gebruik is wanneer je het door het voer of water mengt. Niet alle oliën zijn geschikt voor inname. Onze olie is van zeer hoge therapeutische kwaliteit en daarom veilig om in te nemen (muv enkele soorten, die niet geschikt zijn voor inname). Maar lang niet alle olie merken op de markt zijn zo puur, dat inname vergelijkbaar veilig is met de olie die Pure Horse aanbied. Gebruik 1 tot 2 druppels per olie, per dag.

Goed om te weten: Mocht een paard niet van de geur houden, dring de olie dan nooit op.Meer weten?

Wil je meer weten over essentiële oliën bij paarden? Stuur dan even een email naar: info@purehorse.nl

Voor alle producten kan je hier klikken.
De waardering van www.purehorse.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1849 reviews.