Pure Horse gaat op groen

Wij doen niet aan black friday maar Green friday!

Dat betekend dat we geen prijsknallers of korting geven op deze dag.

In plaats daarvan planten we in samenwerking met Trees for All bomen.

Doe je mee?

Wij zullen 5% van de omzet op 25 november doneren om bomen van te planten.

Let’s grow together!

Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot via duurzame herbebossingsprojecten. De missie is om wereldwijd zoveel mogelijk nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. https://treesforall.nl/.

De Co2 compensatie gaat via Co2ok. Hoe dat in zijn werk gaat lees je . Of check de video .

De co₂-uitstoot die jouw aankoop veroorzaakt, wordt als het ware weggestreept tegen uitstootvermindering die de investering in Atmosfair en Fair Climate Fund realiseert. Op deze manier wordt je aankoop klimaatneutraal gemaakt.

Voor een uitgebreidere beschrijving kunt je hier klikken

 

Wat doen we nog meer?!

Een kleine opsomming van alle dingen waarin wij ons steentje proberen bij te dragen:

 • We importeren geen MEUK uit Verweggistan. Of met andere woorden, onze producten worden binnen Europa geproduceerd (met name NL, BE en DE).  Dit geeft tal van voordelen voor de lokale boeren, ondernemers en milieu.
 • Veel van onze producenten zijn bio gecertificeerd, dit zijn allemaal bedrijven/ ondernemers die bewust omgaan met de aarde, het klimaat en het milieu.
 • Alle producten met vermelding BIO staan onder doorlopende controle van Skal of Bioland. Tevens bevatten wijzelf ook het Skal keurmerk voor webshops.
 • Er wordt gecontroleerd op de afwezigheid van pesticiden, zware metalen en microben. Via een certificate of analysis (COA) tonen producenten dit aan. Als er iets in zit dat er niet hoort, weigeren ze het product of keuren ze de batch af.
 • De website wordt gehost door de fantastische mannen van natuurlijke hosting, koplopers wat betreft groene hosting en aangesloten bij de “green web foundation“. Dit doen we al vanaf het begin en zouden nooit anders willen!
 • Onze energie komt (ook al vanaf het begin van Pure Horse) van Green Choice. Nooit de goedkoopste geweest, wel altijd de beste wat betreft groene energie!
 • Iedereen kan bij zijn of haar bestelling C02 compenseren, middels een bijdrage bij de bestelling. Dit is geheel vrijwillig! Wij verdubbelen zo nu en dan dit bedrag en besteden dit extra bedrag aan bijvoorbeeld nieuwe aanplanting van bomen.
 • Wij stimuleren producenten en leveranciers zo min mogelijk plastic te gebruiken door het gesprek aan te gaan en ondersteuning in de overgang naar ander soort verpakkingsmateriaal te bieden.
 • We printen op 100% gerecycled papier waar zo min mogelijk bleek voor is gebruikt, vandaar dat ons papier niet 100% wit is. Het heeft een beetje een grijze tint, want hoe minder bleek, hoe beter!
 • Flyers, folders, kaartjes worden ook altijd op zo groen mogelijke wijze gedrukt.
 • Toners (voor de printers) worden altijd gerecycled en de label printer print zonder inkt.
 • We kopen voornamelijk 2ehands dozen in om mee te verzenden. Het kan dus ook zijn dat jouw doos een sticker heeft met “we love recycling”, dan kan het maar zo zijn dat de doos al meerdere malen is gebruikt voor verzending.
 • We maken GEEN gebruik van ingekocht opvul materiaal. Sterker nog, we hebben ons gespecialiseerd in zo klein mogelijk verzenden, door dozen in te snijden. Hierdoor gebruiken onze verzendingen minder ruimte in de bus van de vervoerder en hebben we geen (of weinig) opvul materiaal nodig. Als we wel opvul materiaal gebruiken, dan is dat altijd materiaal wat we binnen hebben gekregen vanuit leveranciers. Alles is dus per definitie 2e hands.
 • Het aller belangrijkste voor het laatste: We werken alleen met producenten of ondersteunende bedrijven (denk aan een accountant of flyer drukker) die hart hebben voor het milieu, de aarde en het klimaat. Dit zijn bio boeren, innovatieve ondernemers of MKB. Uiteraard is niemand Roomser dan de Paus. Maar we trachten hierin uiterst selectief te zijn en hebben de ambitie om hierin constant te blijven optimaliseren.

Hoe groener hoe beter! Heb je nog meer tips, let us know! Thanks!