Inmiddels hebben we al vele mensen en paarden mogen begeleiden naar een leven met minder klachten en ongemak. Hieronder lees je enkele verhalen, waarbij we niet alleen de 10+ succes verhalen met je willen delen, maar het eerlijke verhaal. Revalidatie gaat immers niet lineair en soms is het een flink zoektocht waardoor herstel niet vanzelfsprekend is. Toch is er voor het over grote gedeelte aan paarden wat we hebben mogen helpen echt veel en soms spectaculair veel (en snel) verbetering ontstaan.

Daarnaast hebben we hieronder een FAQ, waardoor je vast een beeld kan krijgen over wat de begeleiding inhoud.

FAQ begeleiding & consult

Kelsey & Jitske
2021

“Ik heb een friese merrie van 12 jaar. Zes jaar geleden kocht ik haar zonder directe problemen. Toen de ‘problemen’ kwamen begon het met een onschuldig plekje mok dat makkelijk te behandelen was, maar elk jaar kwam er een kwaaltjes bij. Ze kreeg de stempel CPL van de dierenarts maar die wisten eigenlijk niet wat ze hiermee moesten. Hier was ik niet tevreden over dus ging verder zoeken.

Uiteindelijk kwam ik bij Pure Horse en het voelde alsof het kwartje viel. Met goede begeleiding hebben we getest op KPU en IR; mijn paard had beide. Zoals Jantine het noemde: de jackpot.

Ze had overgewicht, dikke benen, zo veel vocht op haar buik dat dit pijn deed met aanraken. Ze was chagrijnig en ik zat er zelf ook van in een dipje. Rijden hadden we al een tijdje niet gedaan omdat ze aangaf dit echt niet te willen.

Jantine vertelde mij al snel wat te doen en alle vragen die ik had werden beantwoord. Ook als ik even vastliep, maakten we een belafspraak om alles weer op rechte banen te leiden. Zelf heb ik ook nog de voedingscursus gedaan, zodat ik meer begreep hoe een paard alles verwerkt in het lichaam.

Na 2-3 weken zag ik al een heel ander paard.

Eerst denk je: het zal toch niet? Maar ik maak elke week foto’s zodat ik mijn paard goed kan monitoren. En ja hoor, het vocht is eraf, aanraken doet geen pijn meer en ze komt weer hinnikend op me af als ik aan kom ipv dat ze zich omdraait en wegloopt. Na week 5 ben ik al zo tevreden dat we weer met plezier samen een rondje rijden!”

Karen & Fagur

2021

“Toen ik mijn IJslander Fagur pas had, bleek al snel dat zijn darmflora niet zo gezond was. In eerste instantie dacht ik dat ik dit wel kon oplossen met ‘gewoon’ op gezonde graanvrije voeding over te stappen. Hij knapte wel wat op, maar er bleven toch allerlei klachten naar boven komen: veel spanning vasthouden, erg nerveus gedrag, moeite bij het inrijden, mestwater, vage kreupelheden, erg moeizaam verharen en een jeukprobleem dat de kop opstak.

Ik begon mijn zoektocht naar de dieperliggende oorzaak van zijn gedrag en fysieke problemen. Na verschillende onderzoeken en behandelingen door de dierenarts, een holistisch therapeut en een osteopaat, ben ik bij Pure Horse terechtgekomen.

Aan de hand van een anamnese en enkele telefoongesprekken stelde Jantine voor om Fagur te laten testen op KPU. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar zijn problematiek met vage kwaaltjes leek al goed bij het beeld van KPU te passen. Zo gezegd, zo gedaan, de test afgenomen.

Uit de resultaten bleek Fagur erg hoog scoorde op de waarden van KPU te hebben, waar Jantine gelukkig een mooi behandelprotocol voor voorstelde. Het was soms een uitdaging om iets te vinden waar hij de supplementen mee wilde opeten (geweekte esparcettekorrel does the trick!), maar het was de moeite meer dan waard.

Het is geweldig om te zien hoe Fagur weer helemaal opgebloeid is: geen mestwater of rare kreupelheden meer, een glanzende vacht, en het schuren is al een heel stuk verbeterd…

En bovenal ook een relaxte Fagur die weer vrolijk is!

We hebben nog wel even door te gaan met het KPU-protocol om zijn darmflora nog verder te verbeteren en het schuren nog verder te verbeteren, maar ik ben Jantine nu al heel dankbaar voor ons eindelijk op het juiste pad te brengen én ons nog steeds met raad en daad bij te staan.”

 

Voor – datum

Upload Image...

 

Na – datum

Upload Image...

Nadine & Riley
2022

” Deze 2 dames nemen uitgebreid de tijd om na het probleem te kijken. Door hun doortastendheid kwam naar boven dat mijn pony WEL een slechte leverwaarde heeft.

Domme vragen bestaan niet en zij geven dan ook op elke vraag netjes antwoord waardoor mij ook veel duidelijk werd. 

Mijn pony heeft dunne ontlasting als hij in de paddock staat. Aan het hooi heeft hij dus niet genoeg en komt voedingsstoffen te kort. Na alleen al 5 dagen 1 vit.C tablet en gedroogde luzerne aan mijn pony gegeven te hebben zag ik meer resultaat bij de ontlasting dan bij alle brokken die ik in 2 jaar tijd heb geprobeerd.

Voor mij is dit dus een duidelijk signaal.

Eva en Jantine weten waar zij het over hebben.

Nu kan ik natuurlijk alleen voor mezelf praten, maar in 4 weken tijd hebben jullie mij meer duidelijkheid kunnen geven dan mijn DA in 9jaar.

En niet dat mijn DA niet goed is, alleen zijn jullie op dit gebied gespecialiseerd en zien jullie sneller wat er speelt!”

Mirjam & Seab

2021

“In oktober was ik er achter gekomen dat mijn paard naast IR ook KPU bleek te hebben. Toen heb ik er ok een post over geplaatst om naar ervaring te vragen. Daarom wil ik nu graag mijn ervaring tot nu toe delen met jullie. We zijn nu op week 14 van het voerplan die 20 weken is. Dit alles op basis van supplementen en kruiden onder begeleiding van Jantine van Pure Horse.

Waar hij last van had: afvallen ging er moeizaam tot bijna niet ondanks suikers en hoeveelheid voedinginname zo veel mogelijk beperken als mogelijk zonder meer problemen te veroorzaken, last van mestwater, erg veel drinken en dus ook plassen, uit elkaar brokkelende mest maar ook alsnog erg vochtig (geen diaree achtige mest), vocht huishouding en stofwisseling die niet goed zijn werk deed, ineens jeuk en mok wat hij nooit heeft gehad, eten zonder stop en een raar opgeblazen buik. Dit alles was niet 1 op andere dag gekomen en steeds met kruiden en netjes zandkuren doen proberen te helpen, maar niets werkte echt voor een langere tijd. Ik zat echt met mijn handen in mijn haar met waar ik het moest zoeken omdat het allemaal rare dingen bij elkaar waren geworden die gewoon niet klopte.
 
Een voer schema was speciaal voor Seab gemaakt, zowel voor de bijvoeding met supplementen en kruiden als voor het hooi. Het was een hele uitdaging, zeker om het hooi goed te verspreiding en eindigde uiteindelijk met 6 hooi voerbeurten om te zorgen dat hij nooit langer als 3 uur zonder stond om alsnog af te kunnen vallen, geen maagzweren te veroorzaken en ook zijn stofwisseling weer op de rit te krijgen. Nu gelukkig al terug naar 4 hooi voerbeurten en zijn rustig aan aan het afbouwen naar weer onbeperkt hooi.
 
Maar het resultaat nu al na 14 weken is 100% alle moeite waard!
 
Alles functioneerd nu al weer zoals het zou moeten, wat echt zo veel sneller is gegaan als ik had verwacht. Hij is nu weer op een gezond gewicht, normale mest, zijn stofwisseling weer op de rit en geen rare huid irritaties meer. Eigenlijk alles weer zoals het hoort te zijn! Wel blijf ik hem ondersteunen met kruiden die per seizoen afwisselen, dit is sws goed voor ze natuurlijk maar denk dat dat voor hem ook wel extra belangrijk is om alles goed te houden.
 
Ik ben zo onwijs verbaasd met hoe goed dit gaat, maar vooral heel blij dat het nu zo goed gaat met hem. Hij is echt een blij ei.”

 

Voor – datum

Upload Image...

 

Na – datum

Upload Image...

Michelle & Jevi
2019

“Begin 2019 was Jevi extreem verkouden.

Aan heftige medicatie wilde ik liever niet beginnen, ik had het gevoel dat het ook anders kon.

Zo ging ik op zoek en kwam ik bij Pure Horse uit.

Na een interessante belafspraak met Jantine besloot ik om daar wat te bestellen, wat Jevi van binnenuit zou helpen. Want zo leerde ik dat een verkoudheid kon ook met een disbalans in de darmen te maken kan hebben.

Na ruim een week was Jevi opgeknapt!

Een super resultaat als je het mij vraagt.

Ook is hij sindsdien niet meer verkouden geweest.

Jevi heeft snel last van overgewicht. Ook hier kon Pure Horse (Jantine) in een belafspraak weer veel informatie geven en hebben we samen een traject opgesteld. Wat binnen 2 maanden alweer een mega top resultaat gaf!”

Kristien & oeka + Ajacio

2020 – heden

” Mijn beide lieve merries hebben al heel wat gezondheidsproblemen gehad, van KPU tot insulineresistentie en zware hoefbevangenheid. Het is soms een erg moeilijke zoektocht naar de beste ondersteuning voor hen.

Gelukkig staat Jantine al sinds lange jaren klaar voor ons met haar groot hart voor paarden en heel veel wijze raad.

Ik zou niet weten hoe ik het zou doen zonder haar!”

 

Voor – datum

Upload Image...

 

Na – datum

Upload Image...

Marly + Lieke & Tara + Uginike + Jewel
2019 – heden

“We hebben drie paarden en in het verleden al eens eerder een traject met Jantine gedaan met ons oudste paard. Zij is in die tijd zienderogen opgeknapt, niet alleen haar darmgezondheid verbeterde, maar ook andere dingen verbeterden, zo werd ze energieker, dikker en ging haar hoesten helemaal over.

Sindsdien heeft ze niet meer gehoest.

Toen zijn we ook de seizoenskruiden gaan voeren aan alle drie de paarden. Een van onze andere paarden, waarvan we dachten dat hij geen problemen had, kreeg duidelijk meer energie daardoor. Hij neemt de pure voeding blijkbaar beter op dan de balancers die we daarvoor gaven.

We hoefden dus ook niet lang na te denken wie we zouden betrekken bij de gezondheidsproblemen die ons derde paard had.

Na een positieve uitslag op de KPU test begonnen we een traject onder begeleiding van Jantine, ze is enorm betrokken en deskundig, ons paard is echt een puzzel met allerlei bijkomende problemen op verschillende vlakken en hoewel

Jantine zich houdt bij waar ze verstand van heeft, kijkt ze wel altijd naar het hele plaatje en luistert ze goed naar ons als eigenaren.

Hierdoor houd je als eigenaar de verantwoordelijkheid en de regie maar mét de vele kennis en ervaring die Jantine toevoegt. Ze past het plan aan waar nodig en op basis van hoe het paard reageert en is heel toegewijd.

De puzzel is nog niet opgelost, maar Jantine heeft zeker al wat belangrijke puzzelstukjes toegevoegd, ze support ons op een heel prettige manier en geeft niet op voordat er daadwerkelijk verbetering is.

Heel fijn om met haar samen te werken, ik zou het iedereen aanraden.”

Oona & Cheyenne

2021 – heden

“Ik ben blij dat ik purehorse ontdekt heb, ik heb al veel waardevolle informatie opgedaan via de site en via het opvolgtraject met Jantine.

De equi-biome test is zeer informatief, waardoor je gericht de juiste darmbacteriën kan aanpakken.

Ook de purehorse seizoenskruiden worden hier erg gesmaakt door mijn meisjes. De automatische leveringen en betalingen gaan ook steeds netjes.”

 

Voor – datum

Upload Image...

 

Na – datum

Upload Image...
Aanbieding!