1. Oervoer

Voeding die het beste bij het lijf en de genen van het paard passen zullen het beste de gezondheid in stand houden of bevorderen.

Download gratis E-Book

2. Hoogste kwaliteit

Wij werken alleen met grondstoffen van superieure kwaliteit. Hierdoor zijn extra toevoegingen niet nodig. Alles zit er van nature al in!

Ga naar kennisbank

3. Duurzaam

Deze voeding is gezond voor je paard en helpt mee aan een gezondere wereld. Onze boeren en producenten zijn allemaal bio gecertificeerd.

Onze producenten

3 kenmerken met maar 1 doel “een gezond en happy paard”

Kijk hier onder welke voeding voor jou paard geschikt is.

Terra Pura is een klasse apart onder de paardenvoeding!

Terra Pura komt uit Duitsland en is de eerste en enige biologische dynamische diervoeding van Bioland kwaliteit. Dit maakt deze voeding bijzonder, maar vooral ook bijzonder betrouwbaar. Uiteraard is Terra Pura niet alleen BIO, maar ook worden de grondstoffen op geen enkele manier voorbehandeld. Tevens worden er geen verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en andere inferieure inhoudsstoffen toegevoegd.

Soorten mixen:

Vervanger van brok of muesli: De dagelijkse complete & natuurlijke aanvulling op ruwvoer.

  • Iedere dag No.1
  • Iedere dag No.2
  • Iedere dag No.3

De Iedere dag mengsels zijn puur natuur en bevatten alles wat het paard dagelijks als extra naast ruwvoer nodig heeft. Er zitten geen granen, melasse of restproducten in. De mixen zijn bedoelt als basisvoeding. Je kan er de conventionele brok, muesli of balancer mee vervangen. Voor recreatie paarden is dagelijks een handje van deze mix voldoende.  Voor paarden in zwaardere training is het een essentiële toevoeging op het rantsoen.

Door ieder maand te wisselen tussen No.1, No.2 en No.3 raakt je paard nooit gewent aan de stoffen die er inzitten.

Preventief en ondersteunend paardenvoer

De iedere dag mengsels zijn een basis voor een gezond en fit paard, maar ook uitermate geschikt als extra ondersteuning voor paarden met gezondheidsklachten. Daarnaast zijn er diverse andere soorten mengsels verkrijgbaar als het paard extra ondersteund moet worden.

De mixen zijn oa geschikt voor: RAO, COPD, hoefbevangenheid, spierbevangenheid, cushing, koliek en alle aanverwante, zand eten, maagzweren, antiwormen, lever problemen, stress en nog veel meer. Meer informatie is te vinden bij alle producten.

Alle mixen zijn:

✓ 100% Biologisch Dynamisch
✓ Graanvrij, GMOVrij, Melasse vrij
✓ Onbewerkt & zonder toevoegingen
✓ Ondersteund de gezonde darmflora
✓ Vol met vitamine & mineralen die er van nature in voorkomen

Tip! Het is mogelijk de jaarplanning van Terra Pura aan te houden. Hiermee volg je de seizoenen en voer je de juiste planten op het juiste moment. Klik hier voor meer info.