Al een tijdje geleden hebben wij de oliën van doTERRA aan ons assortiment toegevoegd.

Waarom hebben we voor dit merk gekozen? Uiteraard draait het zo als altijd om kwaliteit. We hebben lang en intensief gezocht naar het juiste bedrijf voor essentiële oliën. En na zorgvuldig onderzoek kwamen we tot de conclusie dat doTERRA de hoogst haalbare kwaliteit levert. Zij kunnen dit waarborgen doordat elke olie zeer intensieve testen doorstaat. En omdat de oliën worden gemaakt op de plekken in de wereld waar de planten van nature voor komt.

Maar er is nog iets wat doTERRA heel speciaal maakt. Namelijk hun transparantie. Lees maar mee..

Source to you

Ze hebben een systeem waardoor alle olie, in elk flesje, terug te traceren is. Op deze manier kan je de testresultaten inzien, weet je waar de olie vandaan komt, door wie het geteeld is en zo voort.

Hierdoor weet je dus precies wat er in je flesje zit! Over transparant gesproken! Op de site source to you kan je alles terug vinden. https://sourcetoyou.com/

Op de pagina kwaliteitsrapporten kan je de code die onder op jou flesje olie staat, invoeren. Het is een code die begint met de letters: ID. Na het invoeren van de code druk je op verzenden. Je krijgt de GC/MS testresultaten van een onafhankelijk, geverifieerd, lab te zien. Dit zijn de resultaten van de olie die correspondeert met het ID nummer wat je hebt ingevoerd. Kortom, je ziet alle ins en outs over de olie die je in handen hebt.

Overdenken omtrent bio keurmerk

Het enige wat doTERRA niet heeft is een bio keurmerk. In het begin hadden we daar wat moeite mee. Want al onze producten moeten gecertificeerd zijn vinden wij.
Er word nu al te vaak door vele bedrijven geroepen dat ook hun grondstoffen van biologische kwaliteit zijn. Maar dat is in heel veel gevallen pure onzin. Zodra je wat verder gaat vragen naar de herkomst of productie van het product vallen ze door de mand.

Waarom hebben we dan toch voor doTERRA gekozen? Dat komt omdat ze alle olie altijd uitvoerig testen. Alle ongeoorloofde middelen, pesticide, toevoegingen en andere rotzooi wordt altijd gevonden. En mocht er dus iets in zitten wat niet oke is, dan wordt deze olie niet verkocht! Op deze manier kom je tot dezelfde kwaliteit als al onze andere producten. En past doTERRA dus perfect in ons assortiment.

De eigenaar Emily Wright, legt het hier heel helder uit hoe het in zijn werk gaat:

“Many of doTERRA’s essential oils are certified organic, others are ECOCERT, and some do not have any certification. The reason for this is because we source from so many developing countries. The certification requirements and availability differs from country to country.

Some countries don’t even have a certification offering. For example, it costs $2,500 for a grower to receive organic certification in Madagascar. This certification lasts two years. Most of the time, an inspector never even visits the farm to verify that they are, in fact, growing organically. The fee is what matters here.

However, most of the growers in this impoverished country cannot afford the certification, although they are all growing by the same standards. Pesticides and herbicides are not used.

The reason doTERRA has chosen not to print “certified organic” or “ECOCERT” on our labels is because each lot has different certifications. Some of our Ylang Ylang may come in with organic certification and another lot may not have the certification.
These two lots meet the very same quality standards. They go through the same battery of tests and are both certified not to contain pesticides, herbicides, fillers, synthetics, or added natural compounds. There is no difference in the quality or purity. One producer simply paid a fee to be certified organic and another did not.

When we say that our oils are better than organic, it is because we have the ability to see even the smallest component in each lot of oil. If there is anything contained in the essential oil that was not naturally produced by nature in the plant with nothing added, it is rejected.

That’s what I love about our Certified Pure Therapeutic Grade process. We work with the best analytical scientists in the world-nothing gets past them!”

Bekijk ons assortiment hier.

 

De waardering van www.purehorse.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 1741 reviews.